Представяне на отборите на МУ – София на финалите на Националната спортна универсиада – Стара Загора 2023

На Юбилейната 30 годишнина от учредяването на АУС „Академик“ в периода 9-13.05.2023 г. се проведоха финалите на Националния университетски шампионат – Стара Загора 2023 г. В него взеха участие представителните отбори на МУ – София по Баскетбол (жени) и Крикет (мъже).

Воденият от гл. ас. Жасмин Цанкова отбор по Баскетбол (жени) завоюва за първи път бронзовите медали след победа над отбора на СУ „Св. Климент Охридски“ с резултат 47:40. Отборът бе в състав: Кристин Янчева и Полина Иванова от МФ, Йоана Младенова, Александра Гюрова и Ирен Момчилова от ФДМ, Ива Желязкова от ФФ, Лора Желязкова от ФОЗ, Цветина Цветанова от Медицински колеж.

Воденият от гл. ас. Петя Славчева отбор по Крикет (мъже) за втора поредна година завоюва златните медали. За най-добър състезател на шампионата бе избран нашият студент Kushaal Krishnakumar. Отборът е в състав изцяло от студенти от МФ, обучаващи се на английски език.

Сектор „Спорт“ при ДЕОС поздравява всички участници, които защитиха достойно престижа на МУ – София на тазгодишните финали, с успешното представяне и завоюваните купи, медали и лични отличия.