Отборите на МУ-София със сребърни и бронзови медали по ски и сноуборд от Университетските зимни игри и Зимен университет Пампорово 2023 г.

От 21.03 до 24.03.2023 г. в  курортен комплекс Пампорово се проведоха Университетски зимни игри и Зимен университет 2023 организирани от НПСС и АУС в което взеха участие 27 университета с над 350 студенти участници от цяла България. Представителните отбори на МУ-София станаха вицерепубликански студентски отборни шампиони на дисциплината сноуборд – мъже, а в дисциплината сноуборд – жени спечелиха сребърен и бронзов медал в индивидуалното класиране.

В дисциплината алпийски ски представителните отбори на МУ-София станаха бронзови медалисти – отборно (мъже) след унивеrситети като НСА и ТУ – София, които имат състезатели стартиращи за световната купа. В слалома при жените отбора на МУ- София се класира на четвърто място, като само 0,97 стотни не достигнаха да спечелят бронзовите медали.

Представянето МУ- София в състезанията по ски алпийски дисциплини (мъже и жени) и сноуборд (мъже и жени) беше изключително успешно и може да се нарече истински подвиг, защото нарежда Медицински университет – София след най-добрите в студентския зимен спорт в България.