nachalna_3jpg

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТУДЕНТИТЕ ОТ МФ И ФДМ ЗА ЗАПИСВАНЕТО ЗА МОДУЛ – „СПОРТ“ – ЛЕТЕН СЕМЕСТЪР.

Уважаеми студенти, записването за модул спорт завърши. Тези от Вас, които не са успели да се запишат могат да посетят спортния център в деня в който имат възможност да идват на модул спорт и да проверят с преподавателя в конкретния час дали има свободни места. Много често на записалите се студенти им променят програмата и те нямат възможност да посещават заниманията по спорт и освобождават места, също така има дублирани студенти, които могат да освободят допълнителни места.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКИ СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА “КУПАТА НА РЕКТОРА”

Уважаеми студенти, ежегодното традиционно състезание по ски и сноуборд “Купа на ректора” на МУ-София, организирано от ДЕОС с любезното съдействие на Студентски съвет, ще се проведе на 23.02.2024 г., от 10.00 ч. в град Банско, на писта No 8 – местността Шилигарника.

Студентите, които желаят да участват само в състезанието, е необходимо да присъстват на техническата конференция на 22.02.2024 г. в хотел “Пирин” от 18:30 часа.

За повече информация и записване в състезанието трябва да се свържете с Гл. ас. Петя Славчева ( нейни контакти можете да намерите на сайта на ДЕОС секция Сектор спорт подраздел преподаватели )

Важно уточнение: Участието в състезанието няма да донесе кредит на студентите по дисциплината “Спорт”!

ЗАПИСВАНЕ ЗА МОДУЛИ ПО АНГЛИЙСКИ, ФРЕНСКИ И НЕМСКИ ЕЗИК ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г.

Уважаеми студенти,  записването за модулите по чужди езици завърши.

ЛИНГВИСТИЧНА УНИВЕРСИАДА 2023 г.

Департаментът по езиково обучение и спорт, при Медицински университет – София с любезното съдействие на Студентски съвет проведе традиционната Лингвистична Универсиада на 20 май 2023 г. Близо 200 студенти взеха участие в научното събитие и представиха разработките си в следните направления: Медицинска хуманитаристика; Денталномедицински и фармакологични проблеми на английски, немски и френски език; Представяне на медицински знания чрез български език.

Предстои поместването на сайта на ДЕОС на презентациите по Медицинска хуманитаристика.

Представяне на отборите на МУ – София на финалите на Националната спортна универсиада – Стара Загора 2023

На Юбилейната 30 годишнина от учредяването на АУС „Академик“ в периода 9-13.05.2023 г. се проведоха финалите на Националния университетски шампионат – Стара Загора 2023 г. В него взеха участие представителните отбори на МУ – София по Баскетбол (жени) и Крикет (мъже).

Отборите на МУ-София със сребърни и бронзови медали по ски и сноуборд от Университетските зимни игри и Зимен университет Пампорово 2023 г.

От 21.03 до 24.03.2023 г. в  курортен комплекс Пампорово се проведоха Университетски зимни игри и Зимен университет 2023 организирани от НПСС и АУС в което взеха участие 27 университета с над 350 студенти участници от цяла България. Представителните отбори на МУ-София станаха вицерепубликански студентски отборни шампиони на дисциплината сноуборд – мъже, а в дисциплината сноуборд – жени спечелиха сребърен и бронзов медал в индивидуалното класиране.

ОБЯВИХА СТУДЕНТ И ПРЕПОДАВАТЕЛ НА ГОДИНАТА – 2022 г.

На официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ бяха обявени наградените за „Студент и преподавател на годината“ на Медицински университет – София за 2022 година. Традиционният вече конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

REGULATIONS FOR THE PREPARATORY SCHOOL YEAR IN BULGARIAN AND ENGLISH FOR FOREIGNERS IN THE DEPARTMENT OF LANGUAGE EDUCATION AND SPORT