nachalna_3jpg

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕЖЕГОДНИЯ ЗИМЕН ЛАГЕР И СКИ СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА “КУПАТА НА РЕКТОРА”

Уважаеми студенти,
Ежегодният зимен лагер и ски състезанието за “Купата на ректора” (23.02.2024 г.) ще се проведат в гр. Банско в периода 18-24.02.2024 г. Домакин на събитията ще е хотел “Пирин” при следните условия: цената за всички студенти настанени в двойна стая е 870 лв. с включени закуски, вечери и пет дневна лифт карта.

Ръководството на ДЕОС изготви регламент за записване на участниците, което ще се осъществява чрез попълване на онлайн форма, до запълване на квотите за съответната група:

1) Студенти, които участват в учебно-тренировъчния и състезателен процес на представителните отбори по различните видове спорт на МУ – София. ЛИНКЪТ ЗА ЗАПИСВАНЕ на студентите ЩЕ БЪДЕ АКТИВЕН на 04.12.2023 г. от 09.00 ч. на сайта на ДЕОС до 10.12.2023 г.

2) Напълно начинаещи скиори (които ще имат възможност да участват в началното обучение по ски), студенти от Фармацевтичен факултет, Медицински факултет и от Факултет по дентална медицина, които ще участват в състезанието за “Купата на ректора” на 23.02.2024 г. ЛИНКЪТ ЗА ЗАПИСВАНЕ на студентите ЩЕ БЪДЕ АКТИВЕН на 18.12.2023 г. от 09.00 ч. на сайта на ДЕОС.

След запълване на местата ще публикуваме допълнителна информация, относно плащането, настаняването на студентите и студентите, които ще вземат участие САМО в ски състезанието за  “Купата на ректора” на 23.02.2024 г.!

ЛИНГВИСТИЧНА УНИВЕРСИАДА 2023 г.

Департаментът по езиково обучение и спорт, при Медицински университет – София с любезното съдействие на Студентски съвет проведе традиционната Лингвистична Универсиада на 20 май 2023 г. Близо 200 студенти взеха участие в научното събитие и представиха разработките си в следните направления: Медицинска хуманитаристика; Денталномедицински и фармакологични проблеми на английски, немски и френски език; Представяне на медицински знания чрез български език.

Предстои поместването на сайта на ДЕОС на презентациите по Медицинска хуманитаристика.

Представяне на отборите на МУ – София на финалите на Националната спортна универсиада – Стара Загора 2023

На Юбилейната 30 годишнина от учредяването на АУС „Академик“ в периода 9-13.05.2023 г. се проведоха финалите на Националния университетски шампионат – Стара Загора 2023 г. В него взеха участие представителните отбори на МУ – София по Баскетбол (жени) и Крикет (мъже).

Отборите на МУ-София със сребърни и бронзови медали по ски и сноуборд от Университетските зимни игри и Зимен университет Пампорово 2023 г.

От 21.03 до 24.03.2023 г. в  курортен комплекс Пампорово се проведоха Университетски зимни игри и Зимен университет 2023 организирани от НПСС и АУС в което взеха участие 27 университета с над 350 студенти участници от цяла България. Представителните отбори на МУ-София станаха вицерепубликански студентски отборни шампиони на дисциплината сноуборд – мъже, а в дисциплината сноуборд – жени спечелиха сребърен и бронзов медал в индивидуалното класиране.

ОБЯВИХА СТУДЕНТ И ПРЕПОДАВАТЕЛ НА ГОДИНАТА – 2022 г.

На официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ бяха обявени наградените за „Студент и преподавател на годината“ на Медицински университет – София за 2022 година. Традиционният вече конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

REGULATIONS FOR THE PREPARATORY SCHOOL YEAR IN BULGARIAN AND ENGLISH FOR FOREIGNERS IN THE DEPARTMENT OF LANGUAGE EDUCATION AND SPORT